petak, 24. ožujka 2017.

Tesa je snimila Hanu na wc-u, a Marin je poljubio Anu

Ujutro Hana nije znala za sebe. Osjećala se kao da je u nekoj drugoj dimenziji, a do nje samo dopiru kojekakvi zvukovi koje ona ne može razabrati.
Najprije je nekoliko trenutaka razmišljala o tome gdje se nalazi. Nije moguće! Zar je spavala u kupaonici, glave naslonjene o poklopac wc školjke?! Što se dogodilo? Oteturala je do umivaonika. Nije se htjela ni pogledati u ogledalo. Jer, to nešto što bi vidjela zasigurno bi bilo gore od antičke tragedije. Isprala je lice hladnom vodom, promućkala je u ustima i ispljunula.
Ušavši u dnevni boravak, imala je što i vidjeti: ekipa je spavala izvaljena po podu, jedni preko drugih. Preskočila ih je i zaputila se u kuhinju u namjeri da si skuha kakav čaj. Prekopala je ladice i našla neke filter-vrećice. Potom je izašla na terasu udahnuti svježeg zraka. Dan je bio prohladan, ali Hani to nije smetalo. Razmišljala je da bi mogla nazvati mamu. Željela je što prije utoniti u svoju mekanu posteljinu. I prethodno se otuširati, naravno.
“Ajme, što me boli glava! Koliko je to sati? Daj, makni tu ruku s mene! Kave, kave!” dopirali su glasovi iz dnevnog boravka.
Svi su polako dolazili k sebi. Da, mamurluk je grozna stvar. Posvuda su bile poredane poluprazne boce i prenatrpane pepeljare. I slomljene brojne vaze. Bilo bi ok počistiti sav taj nered, mislila je Hana. Nije fer ostaviti Tesu da sama sve dovede u red. Počela je skupljati prazne boce, izlijevati alkohol u sudoper, prazniti pepeljare, prati čaše i tanjure, puniti vreće smeća i otvarati prozore da sav taj smrad ispari iz prostorije.
“Daj, pomoći ću ti”, pridružila joj se Iva. “Ajme, kakva noć! Mislim da ću odspavati cijeli dan kad dođem kući.ˮ
“I tko te čuje”, zijevnula je Hana.
“Spavala sam na kauču. Sve me boli”, žalila se Iva. “A ti?ˮ
“Mislim isto tu negdje... Osuši ove tanjure, pliz”, Hana je brzinski promijenila temu, ne želeći se ni prisjetiti svoje smrdljive spavaonice.
“Nego, znaš što se dogodilo? Nećeš vjerovati!” smijuljila se Iva.
“Što?ˮ
“Vidjela sam Anu kako se ljubi s Marinom!ˮ
“Molim?!ˮ
“Da, ljubili su se, a je li bilo i nešto drugo, nemam pojma. Ionako će nam Ana sve ispričati... ako se ičega bude sjećala.ˮ
“O čemu ti pričaš?!” Hana je bila izvan sebe.
“Hello, jesi li ti budna? Pa kažem ti da su se Ana i Marin ljubili. Vidjela sam ih kada sam...ˮ
“Ok, ok, razumjela sam!” oštro ju je prekinula, bacila krpu i nestala iz kuhinje.
Ana i Marin! Ana i Marin! A njoj nije pričao o Einsteinu i Tesli? Nju je poljubio! Ne, ne, nije ju poljubio! Ljubio ju je! A možda su i... Osjećala je kako je preplavljuje val ljubomore i bijesa koji će je odbaciti tko zna na koju obalu.
Tesa se laganim koracima spuštala niz stube. Nije izgledala kao drugi, jadno i bijedno.
“Onda, ekipica, kako smo se proveli? Uuuu, kad krenu tračevi... Već sam čula da su Roberta i Denis spavali na katu. A isto tako i Vito i Ivan. Hmmm”, vrtjela je glavom i zagonetno se smješkala.
“A tek Marin i Ana...” žurno je dodala Liza.
“Tko bi rekao da Marina zanima nešto, odnosno netko drugi osim Newtona i njegove jabuke koja je pala sa stabla”, zaključila je Tesa.
Hana ih nije mogla slušati. Ne, ne, Tesa se nimalo nije promijenila. Najradije bi im prišla i zaderala se iz svega glasa neka umuknu. Pogledom je potražila Marina. Nije ga bilo u dnevnom boravku. A nije bilo ni Ane.
“Bilo je još nezaboravnih trenutaka! Srećom pa sam ih snimila mobitelom”, rekla je Tesa okrenuvši se prema Hani.

Nema komentara:

Objavi komentar