utorak, 21. ožujka 2017.

Definitivno "ne, ne želi to učiniti s tobom"

Ostavila je Marinu nekoliko poruka u inboxu.
Pliz, javi se!
Ja se ne ljutim na tebe iako mi nisi htio pomoći na fizici.
Daj, Marine, koji ti je?!
Maaaaaaaaarine!!!
Znaš što, baš si šupak!
Vidjela je da ih je pročitao, ali joj se nije javio. Bijesno je gurnula mobitel na kraj stola i legla na krevet. Razmišljala je što bi mogla pokloniti Tesi za rođendan. Na kraju je zaključila da bi Lorina ogrlica lutkica bila pravi izbor.
Začula je zvuk primljene poruke. Konačno si se sjetio da mi odgovoriš! Bilo je i vrijeme! No, umjesto Marinovog odgovora, dočekala ju je Karlova poruka. Čekam te ispred zgrade. Sada je čeka ispred zgrade?! Zašto? Već je 20.30. Što će reći mami?
Brzinski se presvukla u drugu majicu. Pa ne može se pojaviti pred Karlom u majici na Einsteina koji plazi jezik! Einstein, poster, Marinova soba... U redu, sada stvarno ne može misliti na Marina. Navukla je traperice, zavezala visoke crvene Starke, oprala zube, nanijela malo sjajila i prstima prošla kroz kosu. Ok, nije baš za naslovnicu Voguea, ali može proći.
“Mama, idem baciti smeće”, ležerno je prošla pored Lore koja je pospremala suđe.
“Sada ideš baciti smeće?!ˮ
“Ma da, neke papire iz moje sobe, ovaj, znaš, za recikliranje, čuvajmo okoliš i to”, petljala je bez ikakvog smisla.
“I zato si presvukla majicu?ˮ
“Ma daj, nisam se presvukla, nosim je cijeli dan. Zar nisi to primijetila?” Hana je odlučila zauzeti odlučniji stav.
“A valjda nisam... Kad već ideš, baci i ove boce”, i pružila joj je vrećetinu punu plastičnih boca. Kao da je djelatnica gradske Čistoće! Super, mogla si me poslati da usput pokupim smeće i svim stanarima u zgradi!
Kada je izašla, Karlo ju je čekao naslonjen na zid. Nasmiješila mu se i odjurila do kontejnera da se riješi te sramote.
“Bio sam u prolazu pa sam te htio vidjeti”, započeo je.
“Kako si znao gdje stanujem?ˮ
“Lako doznaš ono što hoćeš”, rekao je i povukao je k sebi.
Opet ju je poljubio. Jednom. Pa još jednom. Hana je udisala miris njegovog parfema, tako svjež i intenzivan. Ruke su mu klizile duž njezinih leđa. Od svakog dodira, unatoč majici i jakni koju je imala na sebi, ježila joj se koža. Bilo joj je ugodno.
“Moram ići”, rekla je izvukavši se iz njegovog zagrljaja.
“Već? Daj, ostani još malo”, poljubio ju je u vrat.
“Ne, stvarno, mama će se pitati gdje sam.ˮ
“Htio sam ti reći, ovaj sam vikend sam kući, starci moraju otputovati u Zagreb nekim poslom pa bi mogla malo navratiti...ˮ
Ostala je bez teksta. Doslovno. Samo ga je pogledala. Osjetila je kako joj ruke postaju hladne. I kako se počinje znojiti.
“Pa... čut ćemo se”, tiho je promucala.
Potom je zastala na trenutak i upitala ga: “Više nisi s Tesom?ˮ
Samo se nasmiješio umjesto odgovora. Ali nekako drugačije, kao da ga nervira to njezino pitanje.
“Hajde, kreni!” rekao je.
“Vidimo se u školi. Bok!ˮ
Ušavši u stan, projurila je pored mame promrmljavši usput laku noć i nestala u tišini svoje sobe.
Cijelu je noć razmišljala o Karlovom prijedlogu. U redu, on je sam kod kuće. Pozvao ju je da malo navrati. Zašto? Pa i sama zna zašto! Samo je pitanje želi li ona to što joj Karlo nudi. Na kraju je priznala samoj sebi: Bojim se! Ako napravi korak u to nepoznato nešto, što je istovremeno i privlači i odbija, svjesna je da će se mnogo toga promijeniti. Samo nije znala – na bolje ili na gore? Zamišljala je kako bi mogao izgledati taj njihov susret, kada nema nikoga u blizini osim njih dvoje: predivan stan s pogledom na more (premda nije imala pojma gdje Karlo živi; možda gleda na kakvu prljavu uličicu prepunu mačketina), prigušena svjetla, lagana muzika, mirisni štapići, dnevni boravak ili njegova soba... Dosta! Mogla je malo manje gledati filmove o Brigite Jones pa ne bi bila tako prokleto romantična. U mašti sve izgleda tako savršeno. No, ipak si je stoput postavila isto pitanje: Jesi li sigurna baš sto posto da to želiš? Ma sviđao se njoj Karlo (pa kome se Karlo nije sviđao!), bio je drag i sve to, ali postojao je i taj nesretni ali. Ali nije se osjećala potpuno opušteno u njegovoj blizini. Eto! Sva bi se nekako ukočila, smješkala se da prikrije nelagodu, nije mogla složiti ni jednu suvislu rečenicu, navukla bi nekakav glupavi smiješak... baš kao maloprije. Grozno! Jadno! Nije da Hana nije zamišljala kako bi mogao izgledati taj prvi put. Samo što do sada nije domislila s kime bi ga željela podijeliti. I onda se pojavio Karlo, samo tako. I ona sada ne može spavati. A da stvar bude još gora, počela je misliti i na Marina koji uopće nije odgovorio na njezine poruke (opet je provjerila).
“Poludjet ću!” urlala je u jastuk. “Ići ili ne ići, to je pitanje...” odjednom se stala cerekati. “Skuliraj se, Hana! Zapravo je sve tako jednostavno. Samo moraš odgovoriti na pitanje – sviđa li ti se Karlo, ono, totalno, da bi s njime željela...? Ili pak ne? Ili ti se više sviđa... Neeeeee”, opet je zaurlala u jastuk. Prekrila se plahtom preko glave i konačno odlučila.
Ne.

Stavit ću te na Facebook!

(fotografija: pexels.com)

Nema komentara:

Objavi komentar