petak, 7. travnja 2017.

Sretan rođendan!

Odjevena u laganu ljetnu haljinu koja je sezala do poda, gotovo skrivajući sandale i pažljivo nalakirane nokte, Hana je koračala gore-dolje. Kosu je skupila u visoki rep s obzirom da je već podosta narasla, a od undercuta je odustala, barem na neko vrijeme. Čekala je svoje prijatelje: Anu, Ivu, Miju, Barbaru i Marina. One koji će, unatoč većim ili manjim iskušenjima kroz koja su prošli, uvijek biti uz tebe. Dobro, i Luku jer Ana se od njega nije odvajala ni minute. Koja dosada!
Pizzeria je bila savršena. Terasa je bila skrivena u hladu Staroga grada, s visokim drvenim klupama i oslikanim zidovima koji su dočaravali podvodni svijet.
Naručili su dvije jumbo pizze te Colu, Sprite i sokove.
Hana je dobila mnoštvo poklona: od plišanih medvjedića do majice s natpisom Girl's power.
Pao je i neizbježan zajednički selfie koji su odmah stavili na Facebook – Mi slavimo, a vas ko jebe! Potom su navalili na pizze. Marin je sebi uzeo quattro stagioni, no kada je Hana zafrknula nosom na margaritu, velikodušno joj je prepustio svoje dvije kriške. Isplazila mu je jezik u znak zahvalnosti. Nakon dogovora kako će i gdje zajedno provesti ljeto koje je pred njima, zaključili su da je vrijeme za sladoled. Ili palačinke. Ili smoothie. Okinuli su još jedan selfie, za svaki slučaj – Idemo se zapit. Crknite od ljubomore!
- - -
Kada se vratila kući, mama joj je na stolu ostavila poruku: Vani sam s Bibom i Majom. Išle smo na jazz koncert. Do deset sam doma. Pretpostavljam da nećeš večerati. U frižideru imaš kocke od sira. Pusa, mama.
Začuvši da je netko otvorio vrata, Schrödinger je odmah poskočio i stao joj se vrtjeti oko nogu. Hana ga je podigla u naručje i poljubila. Sjela je na kauč i počela vrtjeti programe u potrazi za nečim zanimljivim. Naletjela je na film Osmijeh Mona Lise. I premda ga je već nekoliko puta odgledala, to je bilo najbolje što se nudilo.
Nakon pola sata oglasila se poruka na Messangeru.
Hana, sretan ti rođendan! S malo kašnjenja, ali nema veze, glasila je Tesina poruka.
Tesa joj je upravo čestitala rođendan?! Pa tko je ovdje lud? I što da sada napravi? Spustila je Schrödingera na pod, otvorila frižider i pojela jednu kocku od sira. Fine su, zaključila je. A potom još jednu. Ipak će odgovoriti na Tesinu poruku. Jer, trebala je imati hrabrosti za takvo što, nakon svega.
Hvala!
Schrödinger je bio jako dosadan. Stalno je skakutao za lopticom koju mu je Hana uporno bacala. Moja slatka nepametna maca!
Ali, Hanice, nemoj misliti da smo sada frendice. Iduće godine nastavljamo tamo gdje smo stale.
Svakako, Tesa, nisam ni sumnjala da će biti drugačije. Ali što ćeš sada kada nas je Karlo nogirao?
Pa... naći će se već netko. Onaj Tomislav iz trećeg B je totalna faca!
Hana se samo nasmijala. Kao da se taj Tomislav može mjeriti s Marinom. Kratko joj je napisala:
Uživaj u ljetu, Tesa!
I ti. I pozdravi svoje djevojčice. Ja idem na Vis sa starcima. By, by!
Pozz

Stavit ću te na Facebook!

(fotografija: pixabay.com)

Nema komentara:

Objavi komentar